Analyse, advies en persoonlijke ondersteuning

Nigredo begint altijd met een analyse. We kijken wie jij bent, wat je doet, wat er speelt, wat je nodig hebt en de uitdagingen waar je voor staat. Op basis van de analyse komen we met een advies voor een succesvol leefstijlprogramma op maat. Daarbij zetten we in op de knelpunten waar je tegenaan loopt. Daarna begint onze ondersteuning vanuit de expertises die jij nodig hebt. De leefstijlcoach is jouw eerste contact- en vertrouwenspersoon. De ondersteuning bieden wij op verschillende manieren; onder meer via beeldbellen, de telefoon, op locatie en via een eigen online gezondheidsplatform. Op het platform delen we belangrijke informatie specifiek op jouw hulpvraag gericht. Je krijgt dus alleen informatie die voor jou van belang is. Zo blijft het aanpassen van jouw leefstijl overzichtelijk. Je kunt meedoen aan voor jou geschikte e-learnings en oefenopdrachten om je leefstijl te veranderen. Je krijgt een eigen account voor het platform en kunt dat downloaden als gebruiksvriendelijke app.

ONZE PROGRAMMA’S 

INTENSIEF TRAJECT
VAN 16 WEKEN

In 16 weken 8 – 12 kilo kwijtraken door een intensief verandertraject? Wij helpen jou daarbij. 

AFVALLEN MET MAALTIJDVERVANGERS EN MENTALE COACHING

Snel afvallen met maaltijdvervangers en daarna met het opbouwen van gewoon eten d.m.v. coaching! 

LEEFSTIJLCOACHING VERGOED VANUIT DE (CooL)VERZEKERAAR 

Nieuwe startdata bekend!

Ga niet alleen aan de slag met een dieet, maar ook met beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid! 

HOE HET PROCES VERLOOPT:

 • 01
  Aanmelding & oriënterend gesprek
 • 02
  Intensieve intake met situatie-analyse
 • 03
  Leefstijls-programma op maat
 • 04
  Structurele support
 • 05
  Ondersteuning bij eventuele terugval
Je meldt je aan voor een oriënterend gesprek via dit formulier. Van ons ontvang je een e-mail met daarin een aanmeldlink voor het plannen van een onlinegesprek met een leefstijlcoach. Tijdens het oriëntatiegesprek bespreek je jouw situatie en jouw hulpvraag.
Na het oriënterend gesprek volgt een intake. De intake bestaat uit minimaal twee gesprekken van een uur. De leefstijlcoach vraagt naar hoe het met je gaat, wat er speelt, waar je tegenaan loopt en waarbij je hulp kunt gebruiken. Ook kijken we naar wat er wel goed gaat. Daarnaast vul je vragenlijsten in die jouw situatie verder duiden.
De leefstijlcoach maakt op basis van de intake een analyse en stelt samen met de andere experts een leefstijlprogramma op maat voor je samen. Dat wordt met je besproken. Nigredo biedt een exclusief persoonlijk programma en is echt een investering in jezelf.
Na de start van jouw persoonlijke leefstijlprogramma bespreek je met jouw leefstijlcoach regelmatig de voortgang. Als het nodig is, passen we het programma tussentijds aan. We gaan tenslotte voor de beste gezondheidswinst. Onder meer via de app houd je contact en krijg je informatie die specifiek voor jou is bedoeld.
Na een bepaalde tijd ga je merken dat je vitaler wordt. Op een gegeven moment heb je Nigredo niet meer nodig, maar we zijn er wel. Je kunt altijd aankloppen bij jouw leefstijlcoach als je merkt dat je terugvalt. Zo zorgen we er samen voor dat je vitaal in je (werk)leven blijft staan.

FAQ

Je zoekt hulp wanneer je je niet fit, gelukkig of gezond voelt. Als je dus merkt dat je niet vitaal in het (werk)leven staat. Soms weet je al wat er speelt, dan heb je te maken met bijvoorbeeld bepaalde aandoeningen, zoals kanker, diabetes, burn-outklachten, overspannenheid, stress op het werk of hartfalen. Daarbij kan Nigredo jou helpen. Samen vinden we een leefstijl die past bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. Het kan ook zijn dat je een life event doormaakt, zoals een echtscheiding of een overlijden. Ook daarvoor hebben wij de experts in huis. Weet je niet wat er speelt? Dan achterhalen we de onderliggende oorzaken van waarom jij je niet prettig voelt. En voel je je wel gezond, maar wil je eventuele gezondheidsproblemen voorkomen, dan kijken we met elkaar hoe je vitaal blijft. Kortom, we zijn er voor iedereen die regie wil pakken op een vitaal en duurzaam leven.

Je kunt met allerlei klachten bij ons terecht. Je leest hier meer over bij specialismen. Staat jouw klacht er niet bij, ook dan kan Nigredo samen met jou kijken wat er nodig is om de regie te pakken op een vitaal en duurzaam leven.

Ons multidisciplinair team bestaat uit onder anderen leefstijlcoaches, mindfulnesstrainers, artsen, diëtisten, psychologen, systeem-, ergo- en fysiotherapeuten. De bundeling van deze deskundigheid is dé kracht van elke individueel leefstijlprogramma. We zetten in wat er nodig is. Hebben we onverhoopt de expertise zelf niet in huis, dan zetten we ons netwerk in.

Een oriënterend gesprek duurt ongeveer een uur. We bespreken met elkaar waar je tegenaan loopt en leggen uit wat wij voor jou kunnen betekenen en wat jij van ons kunt verwachten.

De intake bestaat uit minimaal twee gesprekken van een uur. De leefstijlcoach vraagt naar hoe het met je gaat, wat er speelt, waar je tegenaan loopt en waarbij je hulp kunt gebruiken. Ook kijken we naar wat er wel goed gaat. Daarnaast vul je vragenlijsten in die verder in kaart brengen wat er speelt.

Je kunt rekenen op een persoonlijke en betrouwbare leefstijlcoach die samen met jou kijkt wat er nodig is voor een vitaal en duurzaam leven. De coach is betrokken bij jouw leven en vraagt je regelmatig hoe het gaat. De leefstijlcoach doet met jou de intake en komt met een advies. Daarin zijn de onderliggende factoren meegenomen, zodat jouw hulpvraag grondig wordt aangepakt. We gaan een langdurige relatie met jou aan. Als je je eenmaal fitter en vitaler voelt dankzij het leefstijlprogramma dat voor jou op maat is gemaakt, blijven we op afstand aanwezig. Mocht je terugvallen, dan zijn we er direct om ondersteuning te bieden. Zo garanderen wij jouw succes.

Er is geen wachttijd. Je kunt je direct aanmelden voor een oriënterend gesprek.

Nigredo biedt een exclusief persoonlijk leefstijlprogramma en is echt een investering in jezelf. We hanteren reguliere tarieven voor coaching en de inzet van zorgprofessionals. De kosten zijn afhankelijk van het leefstijlprogramma dat jij nodig hebt en de inzet van de deskundigen. Natuurlijk geven we vooraf een indicatie van de kosten. Mogelijk wordt de inzet van bepaalde professionals vergoed vanuit je (aanvullende) zorgverzekering. Op het gezondheidsplatform en in de app van Nigredo kun je dat terugzien.