HET COOL PROGRAMMA

Het CooL-programma staat voor Coaching op Leefstijl. Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Het wordt vergoed door de basisverzekering zonder dat hierbij het eigen risico wordt aangesproken.

Het CooL-programma is een tweejarig-programma waarin je echt gaat werken aan gedragsverandering. Het programma bestaat uit 16 groepssessies en 8 individuele coachingsgesprekken. 

Nieuwe data bekend
In september zijn we in zowel Zutphen als in Brummen gestart met een nieuwe groep. De volgende groepen willen wij gaan starten in december 2022 / januari 2023. Kan je niet zo lang wachten? Meld je dan al wel vast aan, dan gaan we al wel vast samen aan de slag.

Wil je hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 • Start Brummen: december 2022 / januari 2023
 • Start Zutphen: december 2022 / januari 2023 

*Voordat we van start gaan plannen wij altijd eerst een moment met jou voor een telefonische intake. 

WAT HOUDT HET CooL-PROGRAMMA IN?

Het CooL-programma is niet het zoveelste dieet, maar het doet veel meer. Met behulp van je CooL-coach ga je niet alleen met je voedingspatroon aan de slag, maar we gaan ook aan de slag met beweging, slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid. Langdurig, want het totale programma duurt twee jaar. Je hebt één-op-één gesprekken met de coach en groepssessies met je coach en mede-deelnemers.

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU?

Deelname aan CooL is kosteloos maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je coach hebt bepaald.

DE VIJF FASEN WAAR WIJ MET ELKAAR MEE AAN DE SLAG GAAN 

 • 01
  Analyse van gezondheid, leefstijl & persoon en omgeving
 • 02
  Onderzoeken van de motivatie & plan maken
 • 03
  In actie komen & coaching
 • 04
  Terugval voorkomen & omgaan met terugvalmomenten
 • 05
  Omgaan met weerstanden

Wat kan je verwachten tijdens de CooL-bijeenkomsten?

VEELGESTELDE VRAGEN

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je aan de volgende eisen voldoet: 

 • Wanneer je 18 jaar of ouder bent
 • Je overgewicht hebt (een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt,
 • Wanneer je ernstig overgewicht hebt (een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Je vraagt een verwijzing bij je huisarts of internist voor het Cool programma. Je mag ook zelf contact opnemen met een CooL-coach. Voordat je je eerste afspraak hebt met je coach, heb je wel de verwijzing van je arts nodig. Nigredo start Cool groepen in Zutphen en Brummen, zowel overdag als in de avond.

NEEM CONTACT MET ONS OP