[ het verhaal achter de oprichting van ]

NIGREDO

Nigredo is opgericht door Viola Zevenhuizen. Zij volgde een post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach en werkte jarenlang als interim-manager en organisatieadviseur. Als veranderdeskundige is ze altijd bezig mensen in beweging te krijgen. Viola werkte jarenlang in de zorgsector en daarmee met een groot aantal behandelaren. Al die ervaringen en relaties combineert ze nu in Nigredo. Daarmee wil ze in een vroeg stadium lichamelijke en psychische problemen voorkomen. Viola doet dit samen met een groot team van specialisten, onder wie leefstijl- en mindfulnesscoaches, artsen, diëtisten, psychologen, systeem-, ergo- en fysiotherapeuten. De bundeling van deze deskundigheid is dé kracht van elke individueel leefstijlprogramma. Daarmee is een multidisciplinaire aanpak gegarandeerd, gericht op de fysieke en mentale gezondheid én altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

ONZE KERNWAARDEN

We sluiten aan bij jou en het leven dat je leidt (sociale context). We focussen ons op de onderliggende oorzaken en bieden je zo een uniek leefstijlprogramma.

MAATWERK

Onze aanpak in persoonlijk, intensief, betrokken en met aandacht. We willen dat je het resultaat behaalt dat nodig is om vitaal te leven én te werken. Daarom gaan we een langdurige en intensieve relatie aan.

Persoonlijke aandacht

Een professioneel opgeleide coach/vertrouwenspersoon is jouw eerste contactpersoon. Die altijd naast je staat en steunt om een terugval te voorkomen en samen met jou te werken aan je mooiste leven.

VITALE & PSYCHOLOGISCHE DESKUNDIGHEID

Onze missie & Visie

Onze missie

Nigredo weet dat inzetten op de positieve gezondheid bijdraagt aan een duurzame inzetbaarheid en uit het leven halen wat erin zit. Gezondheidsklachten pakken wij met die kennis multidisciplinair aan en stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeften.

Elk mens is uniek, elk mens vraagt om een leefstijlprogramma op maat. Daarbij is gezond leven niet alleen een kwestie van minder eten en drinken en meer bewegen. Het vraagt ook om een mentale verandering en steun vanuit de sociale omgeving. Daarom richten wij ons niet eenzijdig op het fysieke effect van ongezond gedrag, maar pakken wij de onderliggende oorzaken en omstandigheden aan. We doen dat op een persoonlijke manier vanuit verschillende disciplines voor een langere tijd. Daarmee komen we tot een duurzame gedragsverandering.

Mogelijk gebeurt dit met vallen en opstaan, want als het makkelijk was om je leefstijl duurzaam te veranderen, dan was het al gelukt. Je leefstijl aanpassen vraagt of lef en doorzettingsvermogen. Nigredo staat daarom aan jouw zijde om je daarbij duurzaam te ondersteunen en jou zelf de regie te laten pakken.

Onze visie

Nigredo betekent vanuit de natuurfilosofie ‘verrotting’. Volgens de alchemisten is dat proces nodig om te komen tot het proces waarin gewone metalen veranderen in goud (Steen der Wijzen). Dat is precies waar wij voor staan: je doorloopt bij ons een intensief proces waarbij de onderliggende veroorzakers van klachten worden blootgelegd. Met als doel te bereiken wat je wilt. Dat kan het najagen van een specifieke droom zijn, excelleren in je werk of intenser en vitaler leven. Wij gaan bij Nigredo voor een leven met een gouden rand. En dan niet alleen voor de korte termijn, maar voor altijd.

SUCCESVERHALEN

''Ik wilde graag van het jojo-effect af en op een duurzame manier mijn leven veranderen. Door iedere keer kleine gewoontes aan te leren, heeft Nigredo zeker bijgedragen om mijn leven vitaler te maken."
Klant van Nigredo
"'Nigredo is uniek door hun holistische, integrale benadering, waarbij de nadruk ligt op langdurige resultaten die verder zijn gegaan dan alleen afvallen of een betere conditie hebben."
Klant van Nigredo
"'Dichter bij mijzelf komen, was een grote wens voor mij. Door met een psycholoog te praten, heeft dat ook invloed gehad op andere gebieden, zoals bewegen en voeding. Ik sta meer in mijn kracht tegenwoordig."
Klant van Nigredo